søndag den 3. august 2008

Kildemarked i Tisvilde

I går var jeg til Kildemarked i Tisvilde.
Det er 8. gang i træk at der er Kildemarked. Det er en meget gammel traidtion, at der bliver afholdt kildemarked. Der har været en pause i perioden omkring 1920 - 2000.
Kildemarked opstod oprindeligt i forbindelse med pilgrimsvandringerne til Kilderne ogHelenes Grav, som er ved Tisvilde. Igennem 800 år har man troet på stedets helbredende virkning.
I gennem tiderne har der været mange kendte forbi disse kilder, blandt andet Christian den 4.

Kildemarked bliver afholdt neden for Sandflugtsmonumentet:

Dette monument er bygget i 1738 af J.D. Gercken.
Det er til minde om det store stykke arbejde der er gjort i tidernes morgen for at stoppen sandflugten i området.
Frem til 1730 var området - i dag Tisvilde Hegn - en stor sandørken. I tiden efter 1730 blev det gjort et stort stykke arbejde for at stoppe sandflugten. Dette blev gjort med et hårdt og slidsomt arbejde med at beplante området. Når man ser på området idag, er det ikke til at forstå. Men det er godt at der findes et sådan monument, så man kan mindes de som udførte dette kæmpe arbejde.

Men tilbage til nutidens Kildemarked.
Jeg har aldrig før besøgt det, men blev glædeligt overrasket. Der er tale om et maked hvor det udelukkende er kunsthåndværk som sælges. Og der var alt, lige fra træting, smykke, garn o.s.v
Her er lidt stemningsbilleder.


Der var også et sted hvor der var rollespil på programmet for børnene. Her var folk udklældt som ridder og der var bygget en landby op. Det er rollespilleforeningen Hamillmark, som har opstillet landsbyen Ravnsdal.
I landsbyen var der mulighed for at skyde med bue og pil, at sy en pung af filt, deltage i turninger eller prøve at lave mad over båd. Der var en rigtig god stemning i landsbyen, og det var hyggeligt at være der.

Min niece fik lave en pung af filt. Den skulle selvfølgelig være rød.

2 kommentarer:

Tine sagde ...

Det lyder som om dt har været en rigtig dejlig dag.
Med en masse spændende ting at se på og prøve.
Det er altid dejligt når man bliver positiv overrasket :-)

Merete sagde ...

Hej Tine
Du kan tror det var en god dag. Vi var der i 4 timer, og vejret var perfekt.
Merete

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...