lørdag den 27. september 2008

Hvordan går det med strikkeriet?

Der er jo nok nogen af jer som læser med her som tænker. Hvad mon Merete har fået strikket de sidste par uger eller 4. Jeg har ikke holdt ferie fra strikkeriet, men der har bare ikke være nogen opdateringer.'

Dette er et stjernesjal eller som det originalt hedder Revontouli. Opskriften er gratis og findes lige her. Mit er strikket i Kauni og der er brugt knap 300 g. Billedet er taget inden det blev vasket og blogget. Min søster kom på besøg på Rømø, da jeg lige var færdig. Hun kunne godt tænke sig det, så det kom med hende hjem. Så må jeg igang med et til mig selv. Det er supernemt at strikke, selv om det ikke ser sådan ud.
Garnet der er brugt er Kauni effektgarn med nr. W-EJ.

Så er det blevet til nogen strømper. Disse er til mig selv og er strikket i noget meget lækkert strømpegarn. Panda Silk og er fra Crystal Palace Yarns.
Det er 52%bambus, 43% merno uld og 5% silke. De er super bløde og meget lette i det. Jeg har heldigvis garn til 3 par endnu. Garnet er købt her. Mønsteret som jeg har brugt hedder Spring forward og findes her.

Så et par herre strømper i størrelse 42. Der er ikke så meget at sige, de er lige op og ned. Garnet er On Line Supersocke 100.

Så et par dame strømper hvor jeg selv har bestemt mønsteret. De er ikke strikket efter nogen opskrift, men er meget vellykket. De er strikket i Fortissima fra deres Mexico Cotton collektion.
De sidste 2 par strømper bliver foræret til kreativsiden. De skal bruges som julegaver til hjemløse på Forsorgshjemmet Skovvang i Holstebro.

14 kommentarer:

Tine sagde ...

Meget smukt sjal.
Jeg gemmer lige linket, hvis ånden skulle kommer over mig engang :-)

Dejlige sokker.
Det er bare så lækkert med sådan et par hjemmestrikkede :-)

Merete sagde ...

Hej Tine
Sjalet er nemt at strikke. Så kad du bare ånden komme over dig.
Merete

Jane Birke Nielsen sagde ...

Flotte strikkerier du har fået fra hånden.

Merete sagde ...

Hej Jane
Takker for din kommentar.

Merete

Strikkeheksen sagde ...

Sikken et fint sjal, det må jeg vist prøve :-)

Og super lækre sokker. Sokker er jo så dejlige at strikke og små "kunstværker" bliver de jo også. Dejligt at få en ordentlig præsentation :-)

Merete sagde ...

Hej Strikkeheksen.
Sjalet er strikket på ca. 8 dage, så det er ikke noget som tager lang tid.
Sokker er dejligt, alle burde prøve et par hjemmestrikket strømper.
Merete

Samtal från min trädgård sagde ...

Alt er så flot, sikke et sjal og nogle dejlige strömper. Jag er enig med dig i, at alle burde pröve hjemmestrikkede strömper, specielt tyndere, som man kan gå med til hverdag. Ha' en fortsat god dag!

Merete sagde ...

Hej
Tusind tak for din kommentar. Jeg bruger ikke andet en hjemmestrikke strømper/sokker i hele vinter halvåret.
Merete

Penille Hjortnæs sagde ...

Hvor er det dog nogle skønne sokker du har fået strikket dig!

Merete sagde ...

Hej Penille
Jeg kan ikke leve uden hjemmestrikket strøper/sokker. De er super dejlige.
Merete

Janne sagde ...

Sjalet er rigtigt flot, sjovt som farveskiftene kan udarte sig forskelligt, der er ingen tvivl om at Kauni er genialt til dette sjal.
Flotte strømper.

Merete sagde ...

Hej Janne

Fuldstændig enig med dig i betragtningerne omkring Kauni til netop dette sjal.
Merete

B.J.O. sagde ...

Kunne du evt. skrive hvad farven er? Bare for det tilfælde at nogen synes godt om lige dén farve, når man nu ser den strikket. Nogle gange har man kun et billede af selve nøglet at gå ud fra, når man bestiller - og man kan blive slemt skuffet, når man så begynder at strikke. (Fordi man syntes at farvefordelingen så ud til at være anderledes) Altså bare et nummer eller navn på selve farven.

Merete sagde ...

Hej BJ

Jo, det kunne jeg godt. Jeg gør det i indlægget.

Merete

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...