søndag den 5. januar 2014

Årets første strik

er klar til at blive vist frem. Der er tale om små stykker strik, så det har ikke taget så lang tid.

IMG_0349

Det første er en lille vest I str. 2 – 3 år. Den er strikket på bestilling og jeg har skulle lave en opskrift ud fra en tegning. Det har været sjovt, og nu er den første vest færdig. Der skal strikkes nogen flere henad vejen. Den er strikket I garn som er 95% lammeuld og 5% cashmere. Den er strikket på pinde 3,5 og med 3 tråde. Så det er rimelige tyndt garn der er brugt. Der mangler knapper, men det skal modtageren selv sætte i.

Vi kender jo en lille Laura på 2 år, som mangler noget varmt her I kulden. Derfor har mine strikkepinde været igang til hende.

IMG_0345   IMG_0346

Det første som jeg strikkede til hende er en Mini Alfred. Den er strikket I dobbelt perlestrik, som bare bliver så smuktt. Jeg har strikke raglanen glat og denne er gået igenne, trøjen, hele vejen lands siden. Både på ærmer og selve blusen. Det synes jeg er en lille fin finish, Garnet er 1 tråd tynd uld fra Klippan og 1 tråd strømpegarn. Opskriften er enten fra Familie Journalen eller Hendens Verden.

Det andet som jeg har strikket til hende er en lille vest.

IMG_0348

Opskriften har Lene Holme Samsøe lavet og den er I en af bøger med børnestrk. Den er strikket I alpakka fra Drops, så den er lækker og meget blød.

Jeg håber det hele falder I god jord, hvor det kommer frem.

6 kommentarer:

Lona sagde ...

Skønne ting du har fået lavet allerede!! Det bliver et godt år!! Rigtig god finish på raglan trøjen {;o) helt sikker på det vil blive modtaget godt!

Fru Knudsen sagde ...

Så fine brugbare ting. Jeg har strikket vesten af Lene Holme Samsøe
maaaange gange, den er SUPER

dqpage sagde ...

Sikke nogle fine ting.

Uldbegavet sagde ...

Lækre småting du har strikket. Raglan trøjen er rigtig fin med den glatstrikkede detalje i indtagningerne. Mon ikke det bliver modtaget med jubel.

Penille Hjortnæs sagde ...

Jeg skal da lige love for du har været hurtig med pindene Merete! :-D

Det er nogle rigtig fine ting! Og ja, det er rigtigt sjovt selv at lave opskrifter ud fra billeder eller tegninger - det nyder jeg også!

Benedicte sagde ...

Godt nytår, Merete!
Allerede så flittig... Tak for de pæne ord om vores dejlige strikkegruppe. Den er vist meget påskønnet af os alle 10. Jeg glæder mig til mange flere dejlige oplevelser i 2014 med jer.

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...