fredag den 2. maj 2008

Geocaching

Vi er begyndt på en ny "sport" som hedder geocaching. Det er skattejagt med GPS. Det er sjovt, og man kommer steder man normalt ikke vil komme. Vi tager mange gange et nyt sted hen, for at gå tur med hunden. Så det kombinere vi med geocaching. Du kan læse mere om det her.

I formiddags kørte vi til Vinderød, som nærmest er i vores baghave. Her havde vi planlagt en gå-tur sammen med hunden. Vi havde set at der var mulighed for at finde 3 skatte. Vi fandt dem alle. Jeg vil ikke afsløre hvor de er henne, men jeg tog lidt billeder på turen.

Dette er Vinderød kirke, set fra bagsiden. Den ligger skønt lige ned til Arresø. Vi parkeret bilen ved kirken og havde en gå-tur på lidt over 1 time, så vi tilbage ved kirken.Dette kors mødte vi undervejs, og det er til minde om en præst fra Vinderød som blev stenet ihje.

Under reformationen (indført i Danmark 1536) blev en præst fra Vinderød Kirke stenet ihjel fordi han under en prædiken talte imod paven, helgendyrkelse og afladshandel det var der for de stenede ham.

I følge tidens skik og brug, så skulle røvere og mordere ædes af hunde om natten. Men præstens lig lå urørt næste morgen. Og nu blev bønderne ilde til mode (forundrede). De fik kloge mænd til at læse over liget Men lige meget hjalp det. Han lå også den følgende morgen rørt.

Men de kloge mænd havde naturligvis svar på rede hånd hans religion ville sikkert blive statsreligion, så det var nok grunden til at hundene ikke ville æde ham Og hans religion blev virkelig statsreligion, for vi er jo i dag protestanter og lutheranere i Danmark. Senere blev der rejst et kors på stedet nord for Skovridergårdens have, og man sagde hvis korset forfaldt så ville der udbryde sygdom blandt bøndernes kvæg. Og når korset så blev sat i stand igen ville sygdommen forsvinde.Arresødal er et pragtfuld bygning som ligger ved Frederiksværk. Idag er det hospice og privathospitalt. Det ligger skønt og idylisk i skoven.

6 kommentarer:

Agneta sagde ...

Åhh tack för ett underbart paket. Vilken lycka när jag kom hem förut. Du måste kunna läsa tankar. superKarla som jag varit sugen på. Ville inte tjuvkika på Stickamera vem som kunde vara min hemlis när jag förstod att du var från Danmark. Misstänkte att det inte skulle vara så många därifrån så däfrör är du en glad överraskning. Din blogg har jag läst rätt länge nu:-)Tack igen för ett undebart paket med härligt garn, mycket godis och te plus ett mönster som jag vill börja på direkt.

Merete sagde ...

Hej Agneta

Velkommen til min blog. Dejligt at du kan bruge gaverne. Glæder mig til at se din Karla

Merete

Nina F sagde ...

Hej Merete
Hvor er det et flot Super Karla sjal du har strikket.
Tillykke med din nye hobby. Jeg er også lige begyndt at geocache, det er spændende at komme ud og se alle de flotte steder, som man ellers ikke ville være kommet, hvis det ikke lige var for Geocaching.
Måske mødes vi en dag ved en Cache.
Hilsen Nina

Merete sagde ...

Hej Nina
Velkommen til min blog. Det ville være dejligt om vi evt. kunne mødes en dag ved en cache.
Det giver i en masse frisk luft.

Merete

Maggan sagde ...

Det låter jättekul Merete! Med Geocaching. Vilken bra ide.
Vackra bilder!

Merete sagde ...

Hej Maggan
Det er også sjovt, der ligefrem sport i at finde så mange cahes som muligt. Dejligt med en gåtur

Merete

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...