fredag den 11. september 2015

Ny inspiration

j
Jeg har købt nogen nye strikkebøger, som jeg måtte eje.
Den første som jeg købte var Sidsel J Høiviks bog Vakker Strikk. Bogen er på norsk

IMG_0845   IMG_0846    IMG_0847

Det er en fantastiks bog, Hvor den ene model er flottere end den anden. Sidsel kan noget med farver og mønstre. Dette er bog nr. 2 af hende som jeg køber. Jeg ved ikke om jeg nogenside komme til at strikke noget fra bøgerne. Men som kigge og inspirationsbøger er de bare gode.

Ovre hos Christrune, læste jeg at hun havde besøgt en japansk bogholder , da hun var på ferie i USA, Her fandt hun en bog, som Vivian Høxbro, har strikket og nattrøjerne fra Lolland/Falsker. Jeg har engang været til foredrag med Vivian om disse nattrøjer og jeg synes det er en mest faccinerende hisorie. Tænk at man før tiden har haft fine strikketrøjer inden under tøjet, for at kunne holde varmen. Og så havde hver egn, sit stjernemønster. Vivian har lavet mønstre til alle disse stjerne, så den bog jeg også eje.
IMG_0849IMG_0850

Bogen fandt jeg faktisk herhjemme i Danmark og jeg valgte så at købe en oversættelse med. Men det var mest for at få opskriften på de trøjer som er i bogen. Der er diagram til alle mønstre, så det er lige til at gå til. Jeg kan forestille mig, at der skal strikke et babytæppe på et tidspunkt, med det viste stjernemønster.

Den ene af trøjerne ser sådan ud:

IMG_0851

Bogen om nattrøjerne er skrevet på japansk og ikke oversat fra dansk til japansk. Jeg købte den her.


Så købte jeg vævestrik med japansk islænt af Annette Danielsen. Den bog er jeg skuffet over, og den bliver nok solgt på et tidspunkt. Jeg synes modellerne er kedelig og ikke spor spændene. Der er fanktisk kun en model jeg synes om, og det er Rævetempel.

IMG_0853

Den sidste bog som jeg har købt er Blomsterstrik af Annette Danielsen. Den skuffer til gengækd ikke. Det er godt nok en flot bog, både billederne og modellerne i den er rigtig gode. Her er den flere modeller som jeg nok kommer til at strikke med tiden.

IMG_0855IMG_0856

Til sidstevil jeg sige tusind tak for alle de gode og søde kommentar som I kommer med. Det er med til at jeg gør rigtig meget for at opdatere min blog.

12 kommentarer:

Madam Munch sagde ...

Hvor har du fundet bogen med nattrøjerne? jeg synes det er underligt at den ikke er mere fremme her, når den er oversat til japansk.
Det er bestemt spændende bøger du har fået fat i.

Merete sagde ...

Hej Madam Munch
Jeg har opdateret indlægget, og lagt et link ind til, hvor jeg købte bogen.

Lona sagde ...

Masser af dejlig inspiration - {;o)

Strikkeglæde sagde ...

Det er skønt med inspiration og det er dejligt at få en ønsket bog, selvom man ikke tror man vil strikke fra den - det kan jeg også nyde :-)

Strikkeheksen sagde ...

Skøn inspiration og nogle gange er det bare dejligt at have bøger til at kikke i - det gør ikke noget, at modellerne aldrig bliver strikket. Jeg er heller ikke faldet for Vævestrikbogen fra Annette - men blomsterstrik er virkelig spændende :-)

Ellafanta sagde ...

Skønne bøger du har købt

dqpage sagde ...

Hej Merethe - tak for boganmeldelserne. Blomsterstrik købte jeg selv igår - og jeg er fuldstændig enig med dig. Skøn bog. Og Hoyviks er røget på ønskelisten. Den er vist et must have :o)

Madam Sand sagde ...

Tak for den gode inspiration til strikkelitteratur. Man behøver ikke at strikke hverken det halve eller det hele, men bare at have dem og sidde og savle over dem en gang imellem :-D

christunte sagde ...

Har du købt den med nattrøjerne? Der er sandelig også nogle fine diagrammer i!
Den der norske bog har jeg også kigget længe i. Den bliver nok nødt til at komme med i samlingen på et tidspunkt, for den er bare så smuk!
Annette Danielsen har jeg også fået anskaffet mig. Hun holder som regel.

Madamestrik sagde ...

Fine bøger! Håber at Vivian en dag vil udgive bogen om nattrøjer på dansk. Det er nemlig spændende strikkehistorie; men det er selvfølgelig også sjovt at strikke dem :)

Mette G. sagde ...

Er du gal en masse skønne bøger! Jeg vidste ikke, at Vivian Høxbro havde udgivet bogen kun, at hun arbejdede på den. Hm, godt julegaveønske!

Uldbegavet sagde ...

Hold da op nogle lækre bøger. Blomsterstrik er en fantatisk bog, som jeg glæder mig til at strikke fra, når jeg nået igennem uoerne.
Din septembertrøje er altså super flot.

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...