søndag den 23. oktober 2011

Workshop på Fanø

skal dette indlæg handle om. Det er lidt over 3 uge siden, at der var strikkefestival på Fanø, og i den forbindelse havde jeg fuldt hus, hvad workshops angår. Jeg deltog i 2 både lørdag og søndag.

Opslagning til en møbius.

Lørdag formiddag var vi en gruppe kvinder som skulle lærer at slå op til en møbius. Det var Lillin fra Livi strik, som skulle stå for undervisningen. Vi fik alle lært hvordan det blev gjort, og der blev vist nogen spændende ting, hvor møbius blev brugt, huer, tasker, o.s.v.

Nogen billeder fra workshoppen

IMG_1287   IMG_1288

Efter at have deltaget i denne workshop, har der rumsteret en idé i mit hoved. En poncho hvor der indgår en møbius, og den skal nok blive strikket i løbet af vinteren.

Lørdag eftermiddag deltog jeg sammen med Anne i workshop med Lene Holme Samsøe. Hun er bare så sød og hun havde alle modellerne med fra sin sidste bog “mere feminin strik”. Alle modeller er bare så fine og fuldendte. På denne workshop skulle vi strikke bladmønstret, som udgør en del af Lene´s sidste bog. Vi fik også mulighed for at strikke en hue, hvor bladmønsteret indgik. Både Anne og jeg fik huen færdig og der skulle bare hæftes ender, da vi kom hjem.

Lidt billeder

IMG_1290  IMG_1289

Min færdige hue, som bare er så skøn. Den er allerede i brug om morgen, når der skal luftes hund.

IMG_1374

Søndag formiddag, deltog jeg i workshoppen som handlede om plisse i strik. Denne workshop stod Katrine Wohlle for. Hun havde en masse prøver med, hvor hun selv havde strikket med forskellige former for plisse i strik. Hun havde også udarbejdet et kompendium til os, så vi selv kunne prøve at strikke de forskellige teknikker.

IMG_1295   IMG_1296

På det første billed, der kan I se nogen af alle de forskellige prøver. Det var også sjovt at se hvor forskelligt, det blev alt efter hvorfor noget garn der blev brugt.

På billed nr. 2, her står Katrine med ryggen til. Hendes nederdel er strikket i plisse og den er bare så flot. Kurset gav mig inspiration til at strikke en nederdel med plisse.

Søndag eftermiddag var jeg til foredrag for Annette Danielsen. Selv om jeg har hørt hende er par gange eller 3 før, så er det som altid en fornøjelse. Hun kalder en spade for en spade og det kan jeg godt lide hende for. Hun havde alle sine modeller med og de sidste nye fra Kunsten at strikke en ø.

IMG_1297   IMG_1298

IMG_1299

Trøjen AD har på, på det førstede billed er Læsø. Den blev jeg vild med, da jeg så den i IRL, så fik den prøvet. Den skal jeg helt sikker strikke, bare i nogen andre farver. Inden denne workshop var jeg vild med Eskildsø, men det er jeg ikke mere. Jeg synes ikke den er særlig pæn i virkeligheden. Men der imod faldt jeg for Ærø, som ikke gør noget væsen af sig i bogen. Den sidder bare så flot og har en masse flotte detajler. Nu mangler jeg bare tiden.

9 kommentarer:

Eva sagde ...

Ja, det er ikke svært at lægge planer, men uh, hvor der mangler tid til at udføre dem.

Spændende idéer du har:)

Kirsten Amstrup sagde ...

Dejlige workshops du har været til. Jeg deltog også hos Annette D og jeg kan fortælle, at jeg har sat Læsø på pindene i grå farver. Du kan se en prøve på min blog.
Jeg kan godt forstå du faldt for Trines plisserede nederdel. Jeg er bare ked af, at den kræver en slank model for at se godt ud, ellers ville jeg også lave den med det samme.
Din ide med en poncho med møbius kan jeg slet ikke se for mig, men det kommer nok her på bloggen.

Pia sagde ...

Der kan vist ikke være nogen tvivl om at du har haft det hyggeligt.
Det er så dejligt når man kan se og prøve de forskellige modeller og danne sig et indtryk af dem. Istedet for at strikke en trøje, som så bare skal trævles op igen. Dog sker det desværre da vi ikke altid får mulighed for at se/prøve/røre.

Merete sagde ...

Hej Eva
Takker, ja den tid. Gid man kunne opfinde noget mere af den?

Hej Kirsten
Jeg hører ikke selv til de slnakeste, men det har betydet noget at der er tabt 25 kilo. Min møbius/poncho den kommer i løbet af vinteren.

Hej Pia
Det var nogen skønne timer. Hvor har du ret.

Anne sagde ...

Hvis vi skal nå at strikke alle de ting, som vi gerne vil (og nå at bruge alt det garn, som vi har på lager), skal vi vist blive 200 år eller mere :-)

Merete sagde ...

Hej Anne
Hvor har du dog ret

Strikkeheksen sagde ...

Ih, hvor har du været flittig - jeg har også besluttet, at hvis jeg skal med næste gang, så skal jeg altså også på workshop :-)

Jeg synes også, at holdningen til modeller ofte ændrer sig, når man ser dem i virkeligheden - det er godt at have muligheden for det :-)

Merete sagde ...

Hej Lene
Jeg synes det er skønt at deltage i forskellige workshops. Men lærer hele tiden noget nyt og møder skønne mennesker.

Marianne sagde ...

Så mærkeligt... så har vi altså sidde til den samme workshop hos lene????? hvordan kunne vi overse hinanden?

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...