onsdag den 29. juni 2011

Når man bliver mindre

så skal der noget nyt tøj til. Jeg er ved at ændre størrelse, til noget mindre, og derved er alle mine strikketrøjer blevet for store. De er blevet foræret væk, så andre kan have glæde af dem. Det betyder også, at der skal strikkes lidt nyt til mig selv. Jeg har foreløbet strikket 2 tinge, som er jeg synes er blevet super gode.

Den første er en sommerbluse fra Sandness Garn. Jeg faldt for det meget smukke bærestykke. Man starter med at strikke en lang strimmel, med bladmønsteret, og den bliver så syet sammen – det vil sige jeg strikkede den sammen, da det er meget pænere.

Herefter bliver der samlet masker på, først på den ene side og så på den anden. Så ender man med nedestående resultat. Det har været nødvendigt for mig at trække en elastrik-tråd i halskanten, ellers ville den falde ud over skuldrene.

IMG_1041   IMG_1130

Design: Model nr. 17 fra Mandarin dame 1005, men opskriften findes også her.

Garn: Mandarin Petit farve nr. 6015

Forbrug: 275 g

Pinde: Knit-Pro træpinde nr. 2,5 og 3

Str: Medium

Ny teknik:

Bemækninger:

Opsparing: . Kr. 110

 

Så har  jeg også strikket en salt og peber tunika. Opskriften er fra Design-club.dk og den er designet af Lene Wagner Larsen. Den har været nem og hurtig at strikke, det er rigtig tv-strik, hvor det bare går rundt og rundt.

Min er strikket i Rasmilla´s ynglingsgarn som er bomuld og uld. Den er strikket i dobbelt garn, så den falder rigtig flot. I den oprindelige opskriften er der brugt 3 farver til den, men jeg har valgt kun at bruge 2, og det synes jeg er blevet ret godt.

Jeg fik lidt råd og vejledningen inden jeg startede op, og tusind tak for det. Jeg valgte at slå op til den mindste størrelse og tag ud efter den store størrelse. Den er strikket oppe fra, så det er super nemt at prøve den undervejs. Da jeg slå op til halskanten valgte jeg et gøre det på pinde  som var et helt nummer mindre en opskriften siger. Dette gjorde at halskanten passer perfekt.

Jeg er meget tilfreds med tunikaen og den er allerede brugt mange gange. Så jeg skal helt sikkert have en i 100% til vinter.

003  011

Design: Salt og peber fra Design-club.dk

Garn: Ynglingsgarn fra Rasmilla i farverne græshoppe og råhvid.

Forbrug: Ialt 290 g

Pinde: Knit-pro træpinde nr. 2,5 og 3,5

Str: ?

Ny teknik:

Bemækninger:

Opsparing: . Kr. 116

16 kommentarer:

dessi9 sagde ...

Vad roligt att du blir mindre. Lättare att leva och fler roliga stickningar. Jag är i precis samma situation. Jag har varit riktigt stor och blir nu mindre och mindre med hjälp av LCHF. Det gör att jag får rensa rejält bland kläderna och att jag måste sticka nytt till mig själv:-) Toppen.
Bägge dina tröjor var väldigt fina.

Bettina sagde ...

Hej Merete,
Tillykke med "tabet".
Bluserne ser dejlige ud, og klær dig godt :o)
Mh,
Bettina

Lykke sagde ...

Sikke nogle fine ting du har fået lavet! Jeg er også i gang med salt og peber - dog i ren uld, så den hviler lidt her i varmen - men glæder mig at kunne hoppe i den til efteråret :-)

Bettina sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
www.Kreativhobby.dk sagde ...

Iiihhaaa!! Er bare total forelsket i din tunika. Må absolut selv have fundet stikkepindene frem snart. Ser bare rigtig godt ud dine ting :))

Pia sagde ...

Tillykke med vægttabet, det er dejligt når det går den vej.
Din bluse og tunika er rigtig flotte.

Britta sagde ...

Tillykke med vægttabet; jeg er helt misundelig...
Det er nogle skønne bluser du har strikket; især tunikaen er jeg helt vild med.

Go' dag til dig...
Britta

Irene sagde ...

To rigtig fine bluser du har lavet! Dejligt for dig at du "skrumper", så der er lejlighed til at strikke nyt:-)

Strikkeheksen sagde ...

Det er da dejligt for dig, at du har en anledning til at strikke nyt - synes nu ikke, at man nødvendigvis behøver en ;-)

Det er et par skønne ting, du har lavet - det er rigtig flot med kun to farver på "græshoppen" :-)

Lona sagde ...

Du er så sej Merete!
Dejlig anledning til at strikke nyt!
Superflotte modeller (;o)

Anne sagde ...

Næææ, er den blå blevet færdig også. Hvor er den flot :-)

KirstenK sagde ...

Flotte "strikketøjer" du har færdig gjort...Den blå er da helt vildt pæn!

Helle : sagde ...

to skønne ting du har strikket, den tunika er jeg bare vild med. Flot med dit vægttab !!!!!

Merete sagde ...

Tusind tak for aller jeres skønne kommentar.

amstrik sagde ...

hej
den er super flot din salt og peber tunika. jeg har forsøgt at finde denne opskrift men kan kun finde den med garn, har du et sted hvor man kan købe opskriften uden garn.. for vil rigtig gerne strikke denne flotte tunika...

Merete sagde ...

Ja, men salt og peber var bare så flot. Og jeg skal helt sikkert have en til - på et tidspunkt. Jeg kendes desværre ikke noget sted hvor opskriften kan købes uden garn.

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...