søndag den 31. januar 2010

Varme til halsen

skal der til i denne tid. Det er godt nok blevet vinter over lille Danmark. Igår afts da vi kørte hjem fra min søster, der viste termometeret i bilen minus 16 grader.

Jeg holdt fødselsdag igår sammen med min far. Han har fødselsdag idag, og vi synes at han blandt andet skulle have et nyt halstørklæde. Det blev til en sidegevinst af Bente Geil. Det er strikket i strømpegarn fra Brugsen. Der er brugt 275 gram og det er strikket på pind nr. 5.  Tørklæder er nemt og hurtigt at strikke. Man skal bare huske alle masker, da det ikke er til at redde, når man strikke patentstrik.

Picture 396

Den anden dag, så jeg at Gitte have strikket en poinsettia. Sådan en måtte jeg da også prøve at strikke. Jeg fandt noget garn i lageret, det er tykkere, end det der er brugt i opskriften. Jeg har strikket på pind nr. 5 og brugt 125 gram. Jeg startede fredag aften og lørdag eftermidddag hos min søster var den færdig. Den er bare super, går lidt op under hagen.  Utrolig dejlig at have på inden under en jakke.

Picture 401 Picture 400

Garnet jeg har brugt hedder Nimbus og er fra Zitron, det er 100% organic merinould. Det er købt i en tysk internet-butik på et tidspunkt. Opskriften finder du her.

7 kommentarer:

Fynpige sagde ...

Nøj din halsvarmer er også blevet super flot !! og lille mig kan bare ikke forstå en pluk af en englsk opskrift...hva dælen do I do ??

Jane Birke Nielsen sagde ...

Som sædvanlig smukke smukke strikkerier fra din hånd :-)
Sidegevinst kommer lige på to-do listen, men den liste er godt nok temmelig lang lige for tiden. Måske der skal ryddes lidt op, så der bliver plads til nye projekter ;-)

Merete sagde ...

Hej Jane
Jeg har ikke sådan en liste, den jeg vil bare for stress af.
Merete

Strikkeheksen sagde ...

Det er et par gode, varme ting, du har fået lavet der - jeg har faktisk også lyst til at lave begge dele, men jeg har gang i så frygteligt meget allerede :-)

Merete sagde ...

Hej Strikkeheks
De er hurtige at strikke begge ting, så det kan godt gøres, når der lige holdes pause med det andet man er igang med.
Merete

Anja sagde ...

Rigtig lækker halsdims.. Og en skøn farve..
Tørklædet fra Geisk er også blevet rigtig lækker. Det er også på min to-do liste.
Anja

Merete sagde ...

Hej Anja
Kan kun anbefale at strikke sidegevinst, nemt og hurtigt at strikke.
Merete

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...