søndag den 25. oktober 2009

Indkøb

i forbindelse med min tur til Svendborg, har jeg lovet at vise frem. Det må jeg heller får gjort nu, hvor vejret er til den slags.

Lørdag eftermiddag tog jeg på en lille tur sammen med Bente B og Merete G, vi tog rundt til et par steder i Svendborg.

Vi besøgte blandt andet Strikkefeen, som er en skøn garnbutik, der var garn som vi ikke havde set andre steder. Der var en masse modeller som var strikket op, så vi kunne se hvordan de kom til at se ud. Det er dejligt at komme ind i en butik, hvor man kan se modellerne live. Inge som har butikken var rigtig sød og hjælpsom.

Her er et par billeder fra butikken. Så falder din vej forbi Svendborg, er denne butik værd at besøge.

Picture 36160

Picture 36161

Hos Strikkefeen fik jeg også gjort et par indkøb. Strømpegarn og opskrift fra Gepardgarn. Opskriften på strømperne er udarbejdet på grundlag af et gammelt mønster på strømper. De ser rigtige smukke ud og jeg glæder mig til at strikke dem.

Picture 36177

Så fik jeg også købt opskrift og garn til en trøje i vendestrik. Opskriften passer til en str. 6-8 år. Det er en rigtig sød model, hvor der er lidt vidde forneden, på grund af venderækkerne. Garnet er strømpegarn fra et firma i Tyskland som hedder Rico Design. Jeg har aldrig hørt om det før. Men kvaliteten svarer til andet strømpegarn. Så det kan komme i vaskemaskinen.

Picture 36180

Jeg har strikket trøjen færdig igår aftes. Den er super sød og faconen er god. Farverne er mest rigtige på det nederste billed. Det er godt nok svært at tage ordentlige billeder idag. Jeg vil prøve om jeg ikke kan forstørre mønsteret op i en voksen strørrelse, da jeg rigtig godt kan lide faconen. Det bliver ikke i strømpegarn, da jeg ikke er til en multi-farvet trøje. Men jeg vil prøve med Kauni.

Picture 36216

Picture 36215

Vi komme også forbi Hylleborg. En strikke designer som bor og arbejder i Svendborg. Hun strikke huer og trøjer som hun derefter valker. Der var en masse gode ting i hendes skurvogn. Hun havde nemlig sit værksted i en skurvogn. Hun var rigtig sød og havde fundet noget garn på spoler som vi kunne købe. Jeg købte noget uld/silke i en skøn blå farve og noget uld i en grå farve. De skal bruges til sjaler. Jeg har desværre ikke taget noget billed.

Hos Hjelholt spinderi fik jeg købt dansk pelsuld. Der er tale om tilbudsgarn, hvor der er sparet kr. 35 pr. fed. Grunden til dette er at der er tale om en fejlfarve. Derfor blev det solgt som 2. sortering. Men en super farve, og jeg håber der er nok til en sweaters til mig selv.

Picture 36219

Dorte Byskov kom og besøgt os på strikkefestivalen om lørdagen. Hun havde taget et stort udvalg af varer med fra sin butik. Hos hendes faldt jeg for det flotte sjal som er strikket i det tynde garn fra Kauni. Super flot og det skal strikkes i løbet af vinteren.

Picture 36179

12 kommentarer:

Pia sagde ...

Sikken høst. Billederne fra butikken ser meget hyggelig og spændende ud.

Merete sagde ...

Hej Pia
Butikken er også hyggelig. Jeg synes ikke indkøbene var så vilde igen.
Merete

Irene sagde ...

Hvor er det en flot børnecardigan! Hvor har du opskriften fra ?

Merete sagde ...

Hej Irene
Den har jeg købt hos Strikkefeen i Svendborg sammen med garnet.
Merete

Merete sagde ...

Rart at gense den dejlige forretning. Her gad jeg godt gå på indkøb ofte, hvis jeg boede i nærheden!

Annie sagde ...

Hej Merete
Jeg faldt også for børnecardigan'en, hvor ér den fin!
Jeg kan ikke finde den på strikkefeens hjemmeside, men vil helt sikkert skrive til dem og spørge om den slags ikke kan sendes =)

Anja sagde ...

Dejlige indkøb du har lavet.
Cardiganen er bare super flot.
Anja

Merete sagde ...

Hej Annie
Jeg er sikker på at Strikkefeen sender opskrift og garn til dig, hvis du ringer eller skriver.

Hej Anja
Takker.
Merete

Sonnie sagde ...

Jeg kan kun give dig ret i, at strikkefeen er en dejlig og hyggelig butik. Kommer der jo selv - temmelig meget :o)

Merete sagde ...

Hej Sonnie
Dejligt at besøge en så skøn butik.
Merete

Anonym sagde ...

Hej Merete,
hvor er det bare dejligt, når nogen synes godt om min lille butik. Jeg elsker jo også selv at være der !
Garn og opskrift til børne trøjen kan selvfølgelig sendes, til dem der har lyst til at strikke den. Den kan også strikkes til voksne. Du elller I, kan bare kontakte mig.

Hilsen strikkefeen/inge

Merete sagde ...

Hej Inge
Jeg vil straks ringe til dig og hører om trøjen.
Merete

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...