søndag den 22. juni 2008

Esrum kloster.

I fredags var mine kollegaer og jeg på tur til Esrum kloster ved Esrum i Nordsjælland.

Det er resterne af ærkebiskop Eskilds kloster som der kan ses idag. Der er kun en brøkdel tilbage af det oprindelige kloster. Når man går rundt på stedet, så kan man godt fornemme den lidt dystre stemming som der må have været på stedet dengang.

Der er indrettet en lille museum på klosteret som fortæller lidt om historien. I fredags var de ved at gøre klar til weekendens riddermarked. Vi fik lov til at komme ind og se den udstilling som de havde stillet op til den anledning. Den var ganske spændende at gå rundt og kigge på.


Omme ved klosterhaven stod disse 2 statuer. De er ganske imponerende. De er af træ og ca 2 meter høje. I klosterhaven er der mange forskellige slags urte, både giftige og ikke giftige. Det er
en fornøjelse at går rundt og kigge/dufte til de forskellige urter. Der er mange som jeg kun har hørt om, men aldrig set i virkeligheden.
Billederne stammer fra udstillingen på selve klosteret.

Dette er et billede af de oprindelige kalkmalerier som der har været på klosteret. De er ganske godt bevaret og kan ses igennem en glasdør.
Vi havde en rigtig dejlig dag på klosteret og vejret var perfekt.

Ingen kommentarer:

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...