onsdag den 24. juni 2015

Engang for længe siden

 

måske starten på et eventyr, nej desværre ikke helt. Men det er spændende alligevel.

Jeg kan ikke nå at bruge alt det som jeg strikker selv, så derfor strikker jeg også for andre. Jeg har strikket for en del designet igennem tiderne og for private.

Men engang sidste år, fik jeg en henvendelse fra en strikke-designer – som jeg har strikket for før – om jeg ville være med til at strikke en model op til et nyt firma, som skulle sælge strikkekits. Det synes jeg lød spændende og sagde ja tak.

Efter et stykke tid dumpende der en kasse med garn op. Det var lamagarn som er blandet med uld. Garnet er blødt og lækkert at strikke med. Og så er det også varmt. Der kom også en opskrift med. Og så var det bare igang med strikkepindene. Jeg vidste ikke hvordan trøjen/blusen kom til at se ud. Men det er jo det som er spændende.

Her er så resultatet.

tjoern-bluse-teaser-kit-couture

Billedet har jeg lånt på den hjemmeside, hvor kittet til trøjen kan købes.Håber det er i orden, når jeg laver lidt reklame for siden.

Firmaet hedder Kit Couture. Hvis du ikke allerede kender det, så gå ind og se om der evt. er noget som kan friste. Jeg synes det er fedt at se en hjemmeside med salg af kits som er meget anderledes en man ellers ser.

onsdag den 17. juni 2015

WWKIP 2015 + et sjal

Det er godt nok lange siden, at jeg har lavet et indlæg på min blog. Det er ikke fordi at mine strikkepinde, har holdt ferie. Men det er tiden, at det kniber med. Men jeg håber at mine arbejdstider skal lægges om, henover sommeren, så jeg får lidt mere samlet fritid end i øjeblikket.

I lødags var det WWKIP, hvor man over hele verden strikke i offentlighed. Jeg valgte at tag til Roskilde for at besøge Louise Harden og hendes skønne butik.

Og sikke en fed butik hun har, der er bare så mange lækkerier, at man slet ikke kan overskue det. Og sikke en dejlig og skøn dag, Louise havde sørget for. Der va levende musik og Lasse fra Karen Noe kom og fortalte om hvordan garnet bliver lavet og hvordan farverne opstår. I alt en skøn dag i skønt selskab. Her er lidt billeder fra dagen

ros2ros3ros4roskilde2

Jeg har strikket et sjal for en af Rasmillas kunder. Sanne som har Rasmilla, deltog i lørdags hos Louise, så jeg fik afleveret det færdige sjal der.

Sjalet er fra bogen Swing Swagger Drape, som er en rigtig god bog, men en masse opskrifter på trøjer, bluser og sjaler, hvor man bruger domino firkanter i arbejdet. Bogen er på engelsk.

Sjalet jeg har strikket er det som hedder  Miter Vee Capelet, i den variant som er med 5 farver. Det har været sjovt og rimelig let at strikke. Garnet der er brugt er Rasmillas yndlingsgarn, strikket med dobbelt garn på pind 4,5.

Her er billeder af sjalet

IMG_0801IMG_0802IMG_0803IMG_0804IMG_0805IMG_0806

Sjalet har en rigtig god form, så det bliver bare liggende på skulderen. Det glider ikke ned, da der er en god tynde i det. Og størrelsen er også rigtig god, stort, et rigtigt hygge sjal.

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...