lørdag den 25. januar 2014

Derecho

er et meget smukt sjal, som er designet af Laura Aylor. Jeg har købt mønsteret via Ravelry.

Jeg tror ikke hun har nogen hjemmeside – kan ikke finde en. Men hun har desginet en del sjaler, som er meget grafiske I deres udtryk. Noget med lige linier og I den duer. Jeg synes de er meget smukke.

Jeg har en del rester I supersoft og har vælgt at strikke sjalet med 1 bundfarve som er råhvid. Og så har jeg strikket hver felt, I en farve, Men I hver felt er der 4 farver, som går fra lys til mørk. Jeg synes at det giver et fantastik spil til sjalet. Jeg tager ikke hensyn til hvordan, de forskellige farve felter, skal placeres I forhold til hinanden.

Dette sjal er strikket på bestille og er meget stort. Det er strikket til en høj pige, måler 180 cm, så sjalet er større end opskriften ligger op til. Men det er dejligt nemt at gøre større.

Det er også supernemt at strikke, da det udelukkende er retriller, man strikker. Så hvis der ikke er strikket efter engelsk opskrift før, så er dette et rigtig godt begynder projekt.

IMG_0353

Sjalet måler 210 m I bredden og 1 m I højden. Men kan sagtens strikkes mindre. Jeg har ialt brugt 305 g garn til det.

Sidder og overvejer at strikke endnu et, men denne gang skulle det ende som en firkant. Så kan det evt. bruges som babytæppe?

søndag den 5. januar 2014

Årets første strik

er klar til at blive vist frem. Der er tale om små stykker strik, så det har ikke taget så lang tid.

IMG_0349

Det første er en lille vest I str. 2 – 3 år. Den er strikket på bestilling og jeg har skulle lave en opskrift ud fra en tegning. Det har været sjovt, og nu er den første vest færdig. Der skal strikkes nogen flere henad vejen. Den er strikket I garn som er 95% lammeuld og 5% cashmere. Den er strikket på pinde 3,5 og med 3 tråde. Så det er rimelige tyndt garn der er brugt. Der mangler knapper, men det skal modtageren selv sætte i.

Vi kender jo en lille Laura på 2 år, som mangler noget varmt her I kulden. Derfor har mine strikkepinde været igang til hende.

IMG_0345   IMG_0346

Det første som jeg strikkede til hende er en Mini Alfred. Den er strikket I dobbelt perlestrik, som bare bliver så smuktt. Jeg har strikke raglanen glat og denne er gået igenne, trøjen, hele vejen lands siden. Både på ærmer og selve blusen. Det synes jeg er en lille fin finish, Garnet er 1 tråd tynd uld fra Klippan og 1 tråd strømpegarn. Opskriften er enten fra Familie Journalen eller Hendens Verden.

Det andet som jeg har strikket til hende er en lille vest.

IMG_0348

Opskriften har Lene Holme Samsøe lavet og den er I en af bøger med børnestrk. Den er strikket I alpakka fra Drops, så den er lækker og meget blød.

Jeg håber det hele falder I god jord, hvor det kommer frem.

Og vinderen

af min

images

er

Lilian Søgard Wogensen, som skrev

kære Merete...jeg vidste ikke at dit 2013 har været så turbulent, men forstår så hvorfor jeg ikke har set så meget til dig på fb.
det vil jeg håbe der bliver rådet bod på <3 i hvert fald skal jeg gøre hvad jeg kan for at holde dig i gang &
lige netop den trøje syns jeg er SÅ delikat at se på, så det ville være en fryd at være den heldige - især hvis jeg kender en der vil strikke den for mig....
rigtig godt nytår til dig ønsker lilian
31. dec. 2013 19.31

Hjertelig tillykke med præmien. Jeg håber du bliver glad for den.

Da der har været god respondes på mit blogindlæg vedr. give-away, så vil jeg nok gøre det et par gange mere I 2014. Jeg kan ikke love at præmierne bliver lige så store som denne, men det er tanken der tænken der tæller.

UPDATE: Garnet og knapper har jeg købt hos Butikken ved højen. Garnet er Rasmillas Yndlingsgarn og Noro sekku. Jeg tror ikke det er udgået. så kontakt Butikken ved højen, hvis du kunne tænke dig at købe et kit.

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...