tirsdag den 31. december 2013

Godt nytår + give-away

 

Så er der ikke mange timer tilbage af 2013 og jeg sidder her og tænker over hvad der er sket igennem 2013. Der har både været opture og nedture, men sådan er det. Jeg er særlig glad for mit venskab med 9 pragtfulde kvinder – strikketøserne – som jeg har lært at kende, da vi alle strikker. De timer I deres selskab, de har været mange og skønne, kan ikke beskrives. Men de nydes I fulde drag.

Her på bloggen mangler jeg en oversigt over hvad jeg har strikket I 2013. Den bliver ikke lavet for 2013, men jeg kan konstatere, at jeg mangler den. Jeg synes nemlig ikke jeg har overblik over hvad jeg har strikket I 2013. Jeg ved også at der er flere strikkeprojekter der ikke er vist på bloggen, da de er sendt ud af huset, inden der er taget billeder

Jeg har også været igennem en rigtig nedtur hen over sommeren. Sådan en tur, som viser hvem der er rigtige venner og hvem der ikke er værd at samle på. Så på den konto, er der sket en oprydning I mit liv. Jeg er kommet over det og jeg har fundet mine egne ben at stå på igen. Men hold kæft hvor har det kostet tid, kræfter, tårer og meget mere. Men alle dem der har været der for mig, tusind tak for hjælpen.

Jeg vil lave en oversigt for 2014, over hvilke strikkeprojekter der bliver færdige. Som jeg også har gjort I de tidligere år. Jeg vil også lave en opsparing. For hver gang jeg har brugt 50 g garn, så kommer der kr. 10 I min sparebøsse.

Jeg er også rigtig glad for alle de kommentar som I er så søde og lægger her på blogge. De varmer så meget, når jeg læser dem, og det bliver de gjort mere end 1 gang. Jeg er også glad for at så mange af jer er faste læser af min blog.

Nu vil jeg gøre noget som jeg aldrig har gjort før – nemlig at lave en give-away her på blogger.

Du kan vinde garn, opskrift og knapper til trøjen på billedet. De er I de samme farver som billedet viser. Det eneste du skal gøre, er at lægge en kommentar her på bloggen inden den 3. januar 2014 kl. 24.00. Så trækker jeg lod I weekenden.

PS: Alle kan deltage, og alle deltager med 1 lod.

IMG_0335[1]

 

Hvis du har læst med hertil, så ønsker jeg dig og dine et godt nytår.

søndag den 29. december 2013

FO 14–15/2013

I løbet af efteråret har jeg strikket 2 huer efter jordbærhue modellen. Jeg strikker dem uden opskrift, da dt er super nemt. Jeg laver en strikkeprøve af garnet, som der skal bruges. Så ved jeg hvor mange masker jeg har på10 cm. Jeg kender omkredsen på hovedet, af den person som skal have huen.

Så slå jeg 5 masker  mindre op, end hvad strikkeprøven siger. Jeg strikket huen rundt, og de første 5 cm strikker jeg glat uden lus, da det giver en pæn rulle kant. Derefter begynder jeg at strikke lus. Når jeg strikker lus, så strikker jeg masken ret på 1 pind og vrang på næste pind. Det gør at lusen ikke forsvinder ind I strikken.

Her er den første hue, som er strikket I bomuld og er 1 blåbær hue. Jeg kan desværre ikke huske hvor meget garn der er brugt. Men ikke meget.

DSC_0063   DSC_0062

Den næste hue er strikket I uld/acryl, og er strikket til en pige som roer. Hun har derfor brug for en hue som kan vaskes og så sidder til. Hun bæev vældig glad for den.

IMG_0287   IMG_0288

Jeg er selv rigtig glad for den form som huen har. Den sidder rigtig godt og så klæder den de fleste personer. Og så kan de jo strikkes I lige de farver, der passer til en.

søndag den 15. december 2013

FO 13/2013

Hvis jeg skal når at vise alle mine færdige projekter inden den 31712 2013, så må jeg heller komme igang.

Jeg starter med det sidste som jeg er blevet færdig med. Nemlig denne sweater

IMG_0318

Den har jeg strikket for min niece, som har brugt den som julegave til sin ridelærer. Lise som ridelæren hedder, gør så mange ting for de unge piger som går til ridning hos hende. Så min niece synes at hun skulle have en særlig gave. Vi blev enige om at hun skulle have sig en trøje, som kan bruges i stalden.

Jeg valgte denne med heste på, da jeg synes det passer perfekt til modtageren. Den er strikket i 1-tråd plade garn. Så der er strikket med låse håndled for at garnet ikke skulle knække. Da trøjen var lidt til den store side, som kom den en tur i tørretumbleren. Og det blev den bare så lækker af. Super blæd og så vejer den inden ting. Jeg har brugt under 300 g garn. Så let og luftig. Jeg overvejer at strikke en til mig selv, bare med hunde på i stedet.

Inden fakta boks denne gang.

UPDATE: opskriften er fra Istex og kan købes her. Kan fortælle at den bragte glæde, og blev taget i brug med det samme.

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...