tirsdag den 29. januar 2013

Tæppe – lapper for januar 2013

 

Igår havde jeg fødselsdag og havde en god dag. Jeg fik blandet andet denne flotte buket. De andre gaver vender jeg tilbage til, på et andet tidspunkt,

IMG_0101

Jeg er medlem på Rokken. dk, og der skal vi strikke et tæppe henover hele 2013. Der vil blive udgivet mønstre på 2 lapper hver måned. Det vil sige at den 31/12 2013 står jeg med 24 lapper. Jeg håber at det er nok til et pænt tæppe. Men ellers må dere flere lapper til.

Jeg har en del uldgarn fra Klippan og har valgt at strikke tæppet i dette på pinde 4. Jeg har også valgt at den rå-hvide farve skal være i alle 24 lapper og den farve skal også bruges til at samle tæppet med. Jeg regner med at der skal kant omkring, der også skal være råhvid. Jeg har garnet i alle regnbuens farver, så det bliver farve rigt.

Her er lapper for januar 2013.

IMG_0099  IMG_0100

onsdag den 16. januar 2013

Ufo´er – 3 og sidste del

Allerførst vil jeg sige tak til alle de søde kommentar I har lagt til mine 2 første indlæg om ufo´er. Det er altid dejligt at hører at andre har det på samme måde som en selv. Kan fortælle at de alle sammen bliver færdige – på et eller andet tidspunkt.

Nu vil jeg så starte 3 del og det er også den sidste.

 

Den første ufo idag er et sjal som hedder Momor elly´s sjal. Det er meget smukt og jeg har taget en nærbillede, så I kan se at det er et lille blomstermønster. Det er et hæklet sjal og garnet er lace-garn fra Kauni i papagøje farven. Så det bliver hæklet med en fin hæklenål, og det er ikke så tit at der bliver hæklet en mønster-rapport. Men det sker en imellem. Så lige pludselig en dag, så er det færdig.

IMG_0083     IMG_0084

PS. Jeg skal lige lege lidt med indstillinger

Den næste er også et sjal, men strikket denne gang. Jeg kan ikke huske hvad mønsteret hedder, men det bliver bare så fint. Jeg strikke i lace-garn fra drops i den due-blå farve. Det er super blødt og meget lækkert at strikke af.

IMG_0085

Så er der en omgang glade striber til mig selv. Den er startet op sidste forår, da jeg var på weekendtur sammen med strikketøserne. Kunne være at jeg skulle få den færdig til turen i år. Vi skal først afsted i maj, så der er lidt tid. Den er strikket i garn fra Hjertegarn.

IMG_0086

 

 

 

 

 

 

 

 

Den sidste ufo, er igen et hækletøj. Det har været flere år undervejs, og der går også nogen år inden det er færdigt. Men det er et sengetæppe til niecen, som jeg har gang i. Jeg hækler det i baner, som bliver syet sammen. Jeg vil prøve forskellige hæklemønstre, men det er de samme farver som går igennem hele arbejdet. Det er hæklet i bomuld.

IMG_0087

lørdag den 5. januar 2013

Ufor´er 2 del

Så må jeg heller kommer lidt videre i min fremvisning af alle min ufærdige projekter.
Den første jeg viser idag, er igen en trøje/jakke til mig selv. Den er strikket i islandsk pladegarn og opskriften er fra Istex. Pladegarnet er lidt sjovt at strikke af, det skal gøres med forsigtighed, Her mangler jeg bage en bred flæsekant i hele trøjens åbning. Men det kommer nok, når jeg er færdige med mint teststrik. Farven er en skøn olivenfarve.

IMG_0076

Dette er en top som strikkes i 2 ret 2 vrang på små pinde. Ret kedeligt at strikke, men garnet er bare så lækkert. Det er det blødest baby-alpaka garn- Så den bliver også færdig på et tidspunkt. Den er sort og derfor strikker jeg ikke på den i øjeblikket. Men lysere tidere er jo på vej. Så der er  håb.

IMG_0079


Den jeg i efteråret som Leftie rundt omkring i blogland, så blev jeg forelsket. Skønt sjal/tørklæde som er strikket anderledes end andre. Jeg måtte bare igang, nu skal jeg bare bestemmer mig for hvor stort det skal blive. Den hvide/råhvide er Fabel strømpegarn fra Drops og den røde er et nøgle strømpegarn i flerfaver. Det vil sige at det er garnet der skrifter farve og ikke mig der bestemmer det.

IMG_0080


Her har jeg gang i en hættetrøje til mig selv. Den bliver super flot og er denne fra Rasmilla. Jeg strikker den i dobbelt garn fra Raume finnuld. Den bliver så så god og jeg glæder mig til få den færdig. Drømmer om at gå foråret imøde, med den som overtøj.

IMG_0081


Den sidste jeg viser i denne omgang – ja der kommer en 3 del – og gåseøje af Annette Danielsen. Jeg strikket den i bomulds-garn fra Isager i en skøn rust-rød farve. Den er super flot synes jeg og glæder mig til at inddfører mig den til sommer.

IMG_0082

torsdag den 3. januar 2013

UFO´er – 1 del

som jeg fortalte den anden dag, så ville jeg lave en opgørelse over mine ufo´er. Det vil sige ufærdige projekter. Efter at have været rundt i huset, så kan jeg fortælle at der er en del, flere end jeg troede.

Den første en er tunika/kjole som jeg teststrikker for Uldgården. Den bliver strikket i hør og merino-uld. Her skal tungen holdes lige i munden, da jeg strikker 3 tynde tråde sammen. Den strikker jeg på i øjeblikket, da den skal være færdig til den 1. februar 2013.

IMG_0069

Den næste er en lige op og ned trøje/bluse i retriller. Den er strikket i uld/bomuld fra Garnudsalg. Det er lækkert og blødt, nemt at strikke med. Denne bliver der strikket på engang imellem. Men den er kedelig at strikke.

IMG_0071

Den næste er en trøje/bluse til mig selv. Opskriften er fra Strikkemagasinet i 2012. Garnet er noget som er købt for et stykke tid siden. Det er angora fra Garnudsalg. Det er bare så lækkert og blødt og meget nemt at strikke af. Jeg mangler 2 ærmer. Den bliver færdig, for jeg glæder mig til at bruge den.

IMG_0073

Denne er også et teststrik, denne gang for Lene Holme Samsøe. Denne strikker jeg også på i øjeblikket, da den skal være færdig i næste weekend. Men jeg kan ikke strikke på den om aften, på grund af det sorte. Men den bliver super flot.

IMG_0074

Den sdiste ufo i dette indlæg – jeg har flere endnu – er mit skyggesjal. Jeg startede på det for 1 år siden sammen med 2 andre. Det er kun 1 som nåede det inden 31/12 2012. Men jeg håber at det kan blive færdig til den 1. weekend i marts. Jeg strikket det i højlandsuld fra Garnudsalg.

IMG_0075

Det var de første 5 ufo´er og der er flere. Men jeg vælger at lave det over flere indlæg. Ellers bliver det for langt.

tirsdag den 1. januar 2013

Velkommen til 2013

 

Allerførst vil jeg sige godt nytår til alle jer læsere.

Happy-New-Year-2013-8

Jeg har ikke været så aktiv på min blog, i de sidste par måneder. Det er der flere grunde til.

Jeg har i 2012 været med til at starte Ramløse Husflid op. Det har medført meget arbejde og der er brugt en masse krafter på det. Men jeg har fået så meget godt retur, at jeg taget et år mere. Det er meget spændende at være med til at forme en forening.

Så mistede jeg mit kamera, og jeg synes ikke der er noget mere trist end en blog uden billeder. Men jeg har fået et nyt kamera, så jeg kan tag billeder igen.

Så har jeg også strikket rigtig meget på bestilling til andre. Her har jeg ikke fået taget billeder af det hele, så det kan jeg ikke vise frem.

Men nu er et nyt år startet og jeg vil igen se om jeg ikke kan blogge lidt mere regelmæssigt, end jeg har gjort i sidste 1/2 af  2013.

Imorgen laver jeg et indlæg, der viser alle de UFO´er som jeg har taget med ind i 2013.

 

GODT NYTÅR

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...