onsdag den 29. juni 2011

Når man bliver mindre

så skal der noget nyt tøj til. Jeg er ved at ændre størrelse, til noget mindre, og derved er alle mine strikketrøjer blevet for store. De er blevet foræret væk, så andre kan have glæde af dem. Det betyder også, at der skal strikkes lidt nyt til mig selv. Jeg har foreløbet strikket 2 tinge, som er jeg synes er blevet super gode.

Den første er en sommerbluse fra Sandness Garn. Jeg faldt for det meget smukke bærestykke. Man starter med at strikke en lang strimmel, med bladmønsteret, og den bliver så syet sammen – det vil sige jeg strikkede den sammen, da det er meget pænere.

Herefter bliver der samlet masker på, først på den ene side og så på den anden. Så ender man med nedestående resultat. Det har været nødvendigt for mig at trække en elastrik-tråd i halskanten, ellers ville den falde ud over skuldrene.

IMG_1041   IMG_1130

Design: Model nr. 17 fra Mandarin dame 1005, men opskriften findes også her.

Garn: Mandarin Petit farve nr. 6015

Forbrug: 275 g

Pinde: Knit-Pro træpinde nr. 2,5 og 3

Str: Medium

Ny teknik:

Bemækninger:

Opsparing: . Kr. 110

 

Så har  jeg også strikket en salt og peber tunika. Opskriften er fra Design-club.dk og den er designet af Lene Wagner Larsen. Den har været nem og hurtig at strikke, det er rigtig tv-strik, hvor det bare går rundt og rundt.

Min er strikket i Rasmilla´s ynglingsgarn som er bomuld og uld. Den er strikket i dobbelt garn, så den falder rigtig flot. I den oprindelige opskriften er der brugt 3 farver til den, men jeg har valgt kun at bruge 2, og det synes jeg er blevet ret godt.

Jeg fik lidt råd og vejledningen inden jeg startede op, og tusind tak for det. Jeg valgte at slå op til den mindste størrelse og tag ud efter den store størrelse. Den er strikket oppe fra, så det er super nemt at prøve den undervejs. Da jeg slå op til halskanten valgte jeg et gøre det på pinde  som var et helt nummer mindre en opskriften siger. Dette gjorde at halskanten passer perfekt.

Jeg er meget tilfreds med tunikaen og den er allerede brugt mange gange. Så jeg skal helt sikkert have en i 100% til vinter.

003  011

Design: Salt og peber fra Design-club.dk

Garn: Ynglingsgarn fra Rasmilla i farverne græshoppe og råhvid.

Forbrug: Ialt 290 g

Pinde: Knit-pro træpinde nr. 2,5 og 3,5

Str: ?

Ny teknik:

Bemækninger:

Opsparing: . Kr. 116

torsdag den 23. juni 2011

Sjaler

er en af de ting som jeg holder af at strikke. Jeg har oså hæklet et par stykker. Men det at hækle er jeg ikke lige så god til, som at strikke.

 

Jeg er blevet færdig  med 3 sjaler som er vidt forskellige.

Havfruesjalet

004   005

Det er et hæklet sjal som er sjovt at hækle, men lidt tidskrævende. Det er mit 3. havfruesjal i år. Så nu kan jeg opskriften udad, og der skal laves et mere. Dette er en bestilling som min søster skal  bruge til hendes veninde. Det har taget 2 – 3 mdr. at blive færdig, da jeg har lavet andet ind imellem.

Design:  Ukendt, men det kan  købes her.

Garn: Rustik strømpegarn fra Netto, 20% uld og 20% polyamid

Forbrug: 450 g

Pinde: Clover hæklepind 3,5

Ny teknik:

Bemækninger: Jeg er meget tilfreds med farveforløbet idette garn. Sjalet er blevet super flot.

Opsparing: .kr. 180

 

Tina´s sjal

005   004

Dette sjal er en opskrift fra Rasmilla. Det er et hit i blog -land, da der er rigtig mange som har strikket det eller som skal til det. Selve sjalet er super enkel at strikke, med ene retriller. Kanten er den flotte kongelige kant, som tager lidt tid at strikke. Men den gøre bare sjalet så flot. Sjalet er strikket i ynglingsgarnet fra Rasmilla. Der er brugt et nøgle garn af hver af de 2 blå farver og så er der brugt 2/3 nøgle af det hvide. Mit sjal er større end opskriften angiver. Dette skyldes at jeg ikke ville have nogen rester af det blå tilbage. Så jeg strikkede til de var brugt op.

Design: Rasmilla

Garn: Ynglingsgarn fra Rasmila, 55% lammeuld og 45% bomuld

Forbrug: 130 g

Pinde: Knit-pro træpinde nr. 5

Ny teknik:

Bemækninger: Super nemt og enkel at strikke

Opsparing: . kr. 52

Wild west lace shawl

015   016

er et super flot sjal. Der er bisoner på sjalet. Det er nemt og hurtigt at strikke. Jeg fik en henvendelse fra en kvinde, om jeg ville strikke sjalet til hende. Det ville jeg gerne og vi fandt frem til hvilket garn og farve det skulle have. Jeg har strikket det engang før. Evelyn A Clark som har designet dette sjal, er bare så dygtig til at designe blandt andet sjaler. Hendes opskrifter er gennemarbejdet og nemme at følge. Hun har altid et diagram, som man strikker efter. Så jeg kan kun anbefale at strikke efter hendes opskrifter.

 

Design: Evelyn A Clark

Garn: New Zealands lammeuld

Forbrug: 70 g

Pinde: Knit-pro træpinde nr. 4

Ny teknik:

Bemækninger: Kan kun anbefale det

Opsparing: .kr. 28

fredag den 10. juni 2011

Et babysvøb/tæppe

er jeg blevet færdig med. Jeg har været lidt længe om det, men det har været sjovt at strikke. Midterfeltet er strikket først og der efter er kanterne strikket. Hver side af kanten er strikket for sig selv, og så er hjørnerne syet sammen.

004      005

Jeg har valgt at strikke det i strømpegarn fra Arwetta og med dobbelt garn. Så det er tykt og tungt, men  på den gode måde. Efter vaske er det dejligt blødt. Når der strikkes med dobbelt garn, så skal der passes på at begge tråde kommer med i hele arbejdet.

Opskriften er fra Hjemmet nr. 3 2011. Opskriften findes også her
http://www.hjemmet.dk/haandarbejde/Strik/Strik-et-smukt-babysvob/


007

Her et nærbillede af kanten og midterfeltet.

Svøbet bliver sat til salg I min skattekiste I løbet af pinsen. Så det kan købes.

Design: Hanne Bendix og Permin

Garn: Arwetta strømpe garn, hvid

Forbrug: 550 g

Pinde: Knit-Pro str. 4,5

Str: 1m x 1 m

Ny teknik: Ingen

Bemækninger: Ingen

Opsparing: . Kr. 220

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...