fredag den 25. februar 2011

Havfrue-sjal

Fra første gang jeg så dette sjal, så  var jeg vild med mønsteret. Men det er hæklet, og jeg er ikke så meget for at hækle. Jeg kan godt, men jeg synes ikke ret mange ting er pæne, når de et hæklet. Men dette sjal er en undtagelse.

Jeg fandt frem til opskriften og faldt også for noget strømpegarn fra Hot Socks, og jeg troede ville være flot til dette sjal. Der var nogen meget flotte farver  da det lå på hylden I garn-butikken,
Den første udfordring var at tyde opskriften. Vi var en del som en lørdag til strik hos Uldgalleriet I Helsinge, sad og kæmpede med opskriften. Men der var ingen af os, hvor det lykkes. Så måtte der andre metoder til – nemlig det store internet. I kampen for at finde noget brugbart, så fandt jeg frem til det som ligner “skæl” hedder crocodile stitch.

Jeg fandt et par video og kunne så se hvordan det skulle gøres. Jeg så også hvordan en anden gjorde I virkeligeheden og så fik jeg endelig mod for 14 dage siden til at komme igang.
Når først koden er knækket så er det meget simpel at hækle og sjovt.

001     003

Her er der et billed tæt på, så kan I rigtig se “skællenen”. Jeg skal lave et til, da jeg ikke er tilfreds med farve-forløbet I dette garn. Alle de fede farver er på bagsiden. Så der skal prøves med noget garn, som har et længere farvef-forløb.

004

Design: Jeg ved ikke hvem designeren er, men opskrift og garn kan købes hos Bella Broderi og Hobby.
Garn: Hot Socks – Spectra
Forbrug: 288 g
Pinde: Hæklepind nr. 5 fra Clover
Str: 60 cm langt, 155 cm bredt
Ny teknik: ingen, da det består af stangmasker, dobbeltstangmasker og lidt fastmasker.
Bemækninger: Opskriften er meget svær at tyde –læse.
Opsparing: Der kan lægges 115 kr I sparegrissen.

søndag den 13. februar 2011

Umaro

er designet af Jared Flood. Det er et rigtig flot mønster, som jeg faldt for med det samme, da jeg så det første gang. Det er designet til et babytæppe. Men jeg havde ikke lige brug for et babytæppe, så jeg valgte noget andet garn, som også var tyndere.

012   013  009

Jeg har brugt strømpegarn fra Arwetta, i en skøn lysegrøn farve. Det har fået en god størrelse og kan enten bruges som et tørklæde eller som stola.

Mønsteret er sjovt at strikke og der er diagram med, så det har været rimelig nemt at strikke.

Fakta:

Design: Umaro af Jared Flood. Kan købes her

Garn: 1 tråd strømpegarn fra Arwetta I farve 197.

Forbrug: 240 gram

Pinde: 3,5 fra KnitPro – træpinde

Str: 36 cm bredt og 1,60 cm langt

Ny teknik: ingen

Bemækninger: Et mønster som jeg helt sikkert kommer til at strikke igen.

Opsparing: 80 kr.

lørdag den 12. februar 2011

De sidste gaver og lidt strik

skal det handle om i dette indlæg.                                                         

Fra Kreativsiden´s fødselsdagsgruppe manglede jeg en gave fra Piam. Den kom igår og sikke en gave. En lille toilette taske, som hun selv har syet, i en flot lyserød farve. Den vil så ikke blive brugt som toilettaske her, men til at det jeg ikke kan undværer i min strikkekurv. Der var også en lille bøtte creme, som kan bruges til meget. Duften er helt vidunderlig.

Fra Anni, som er hønemor på kreativsiden, kom der 3 bøtter med karameller fra Bormholm.Det er noget af min ynglingsslik, de smager skønt. Der udover en bunke gamle opskrifter på babytøj. De er fra Hjertegarn, men er engelske og hedder Peter Pan. Der er oversættelser med til alle opskrifterne.

Tusind tak for gaverne til jer begge.

003       004

Så skal der også være  plads til lidt strik.

På Kreativsiden strikker vi til Mødrehjælpen I Århus. Jeg har strikket dette lille sæt I str. 3 mdr. Det brune var en rest strømpegarn jeg havde. Det råhvide er strømpegarn fra Garnstudio. Opskrifterne er også fra Garnstudio. Der er brugt ialt 143 g.

001

På Kreativsiden er der en pige som har født en lille pige alt for tidligt. Hun ville gerne have nogen strømper,som kunne lune den lillepiges fødder. Så der blev fluks strikket 2 par.Det råhvide er strikket I Fabel fra Garnstudio. De røde er lidt større og er strikket I strømpegarn fra Regia. Der er ialt brugt 20 g garn til de små strømper.Jeg har lagt en almindelig kugepen ved siden af, så kan I se hvor små de er.

004       007

Så har Christine sat gang i er projket for, for tidlige børn på Cuba. Der  skal strikkes ialt 1000 små huer til de små børn. Men du kan læse mere om det her. Jeg vil strikker  huer ind imellem, da de er hurtige at strikke. Jeg har igen lagt en almindelig kuglepen ved siden af. Huerne er strikket  i bomuld, og der er brugt 34 g, til disse 3 huer.

I sparebøssen kan jeg lægge kr. 80, for at have brugt 194 garn.

tirsdag den 1. februar 2011

Endnu en fødselsdagsgave

er landet her på matrikelen. Jeg fik penge af min kære fader, og de blev omsat til strikkeværktøj. Jeg har set sættet af rosentræ fra KnitPro hos flere fra blogland, og sådan et måtte jeg eje.
Det blev bestilt i torsdags, her i Tyskland. Idag kom det så til mig. Og det skuffede slet ikke, sikke en luksus. Jeg tror slet ikke jeg kan nænne at bruge det. Det skal stå fremme så jeg kan nyde den flotte læder – æske det bliver leveret i.
001  003
Det er også blevet til lidt strik, blandet andet til mig selv. Det er ikke så tit, at jeg ender med at strikke noget til mig selv. Men det lykkes med denne korte poncho, som bare er et hit. Jeg fik den færdig I lørdags, vasket og den har hængt på mig siden i søndag. Den er lige tilpas i længden, og super varm de rigtige steder.
Jeg vil se om jeg kan lave en faktaboks, for alle mine færdige projekter her I 2011.Så jeg starter med denne.
004
Fakta:
Design: Grøn kort poncho af Lene Grøn Berthelsen
Garn: 1 tråd gotlands pelsuld og 1 tråd dansk pelsuld
Farve: bourdeaux
Pinde: 6 fra KnitPro
Str. on-size
Ny tekning: ingen
Bemærkninger: Den er utrolig nem og hurtig at strikke
Anvendt garn: 186 gram

Opskrift og garn til ponchoen kan købes her:
Uldbutikken v/ Kirsten Handberg
Vormstrupvej 15
7540 Haderup
Tlfnr. 97452297
Det koster kr. 120


Jeg er medlem på Kreativsiden.dk, og her havde vi en konkurrence  i december, hvor vi skulle tag et billed udenfor. Jeg tog dette billed og vandt. Det er vores nabo´s træ.
014
Jeg vandt et nøgle strømpegarn fra Noro. Det er nogen smukke farver og det måttte laves til et lille tørklæde, Jeg fandt et mønster på Ravelry som hedder Pimpelliese. Det er strikket på samme måde som baktus-tørklæderne, men her er der en lille blonde-kant på. Det er blevet super godt, og bruges flittigt.
022
Fakta:
Design: Pimpelliese af Christine Ebers. Opskriften er på engelsk og findes lig her.
Garn: noro strømpegarn
Farve: s-240
Pinde: 3,5 fra KnitPro
Str. on-size
Ny tekning: ingen
Bemærkninger: Den er utrolig nem og hurtig at strikke
Anvendt garn: 100 g
Et er mine nytårsfortsætte er, at jeg skal lægge kr. 20 til side for hver 50 g garn der bliver brugt. Det vil sige at der skal lægges kr. 100 I sparebøssen.

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...