søndag den 30. maj 2010

Cover

til den bærbar pc. Sådan et har jeg strikket på et par aftner.
Jeg har set opskriften i Simply Knitting og synes at ideen var genial. Så der blev fundet uldgarn frem i en lækker lys-blå farve. Den har været super nem at strikke og næsten ingen montering. Kun nogen ender som skulle hæftes. Den er nemlig strikket rundt på rundpind.
Jeg har strikket i dobbelt Tuna garn fra Klippan på pinde 5. Det har givet tæt strik, men den har også været en tur i vaskemaskinen. Den er vasket på 30 grader og jeg synes den er fin.
002 008
Jeg har fundet nogen fine hægter af tin, som jeg har sat på. Den gør den ekstra fin og speciel. Men jeg kunne også have valgt tryk-knapper.
003
Så nu er min pcér beskyttet når jeg tager den med under armen. Jeg glemmer nemlig tit at komme den i en taske. Tasken er for stor og klodset, synes jeg. Men nu er det nemt og hurtigt.
Hos stickamera har jeg tilmeldt mig en bytterunde.
enkoppgarn2
Vi skal bytte 100 g garn + 1 krus. Det glæder jeg mig til at deltage i. Det er altid sjovt at være med til den slags. Du kan også nå at være med. Du skal bare være tilmeldt inden midnat iaften.

onsdag den 26. maj 2010

Fiona II

Jeg har strikket endnu en Fiona som er designet af Rasmilla. Sanne som står bag Rasmilla er så god til at skrive opskrifter – synes jeg. De er lige til at gå til, så det er bare der ud ad. Der er en fejl i mønsteret på denne her, men det er jo kun mig som kan se det, ikk?
021 023
Det er en bestillingsopgave og jeg håber at modtageren synes om den. Hun vil ikke have nogen kontras-farver i, så den er helt ensfarvet. Den er strikket i Rasmillas luksusgarn, som er uld/silke. Det er super godt at strikke med og efter en vask i maskinen er det også super blødt. Farven jeg har brugt hedder kul. Den er strikket i str. M og jeg har ikke vejet den.
Knappen som jeg har sat på er bare så smukt. Se her
026
Som det kan ses på billederne så er det et par dage siden jeg blev færdig. Men jeg er ikke så hurtig til at få det på bloggen.

onsdag den 19. maj 2010

Så skete det

Ifølge mine garnregler – se her – er jeg kommet til at købe garn, selvom jeg ikke måtte.  I år har jeg strikket af 2 kilo lager garn. Det giver ret til køb af garn til 2 projekter. Det har jeg allerede købt.
Men på Ravelry fandt jeg en top som jeg bare måtte prøve at strikke.
027
Denne her og jeg havde ikke noget garn som kunne passe til opskriften. Så jeg har købt hør/bomuld fra Karen Noe i en skøn sommer-farve.
Opskriften er også en udfordring af de lidt større. Opskriften findes kun på finsk, men jeg håber med hjælp fra Google at det kan lade sig gøre. Jeg fik startet igår aftes, da jeg var til strik på Cafe Felix i Albertslund.
004
Indtil videre synes jeg det ser godt ud, selv om garnet er hårdt at strikke med. Jeg håber at en gang vask gør det lidt mere blødt.
Jeg må desværre opgive at være med i ABC-ord legen. Jeg er simpelhen ikke god nok til at få skrevet et blog-indlæg om ugen. Så det opgiver jeg.

Marmalade shawl

Så er jeg færdig med sjal nr. 3 i år. Der er stadigvæk et stykke vej op til 10, men jeg når det.
Sjalet heddet Marmalade shawl og jeg har fundet det via Ravelry. Det er et skønt navn og det faldt jeg for. Mønsteret er også super flot. Det har været nemt at strikke og opskriften har været perfekt. Opskriften er lavet af  Tetiana Otruta, som er russer. Hun har en blog som for det meste er på russisk. Men hun har designet noget flotte sjaler.
Mit er strikket i det tykke uldgarn fra Klippan, i en skøn farve. Jeg har strikket en mønster-rapport mere i midten end opskriften siger. Så sjalet er stort, det måler 210 cm i bredden og 90 cm i højden. Så det kan jeg rigtig putte mig i.
004
 006
Sjalet er super flot og jeg kunne godt finde på at strikke det engang til. Måske også komme perler i spidserne. Men nu må vi se.

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...