onsdag den 28. april 2010

B = bytte

B Vi er kommet til B i denne lille leg. Jeg deltog i et sjovt strik-in i mandags hos Lisbeth i Hørsholm.
På Ravelry havde vi aftalt at mødes, og vi var 8 kvinder og mand som mødtes. Vi skulle bytte garn. Ingen af os, havde prøvet dettte før, og vi talte lidt frem og tilbage hvordan vi skulle gøre. Vi blev enige om at lægge alt garnet op på bordet, men der var ikke plads nok, så gulvet måtte også bruges. Det ser sådan ud
004 005
Vi gik rundt om bordet er par gange og tog det garn som vi havde lyst til. Det gjorde ikke noget at vi tog mere end vi kom med. Utroligt nok, var der ikke nogen som ville have det samme garn, jeg lagde ikke mærke til noget.
Jeg havde taget dette med
002
Og kom hjem med dette
010
Det som var i overskud – en hel sort sæk fuld – fik jeg med hjem. Det skal så deles mellem Kreativsiden og Rokken. Her vil garnet begge steder bliver til ting som de hjemløse kan bruge.
En rigtig hyggelig aften, som sagtens kan tåle en gentagelse. Vi talte om at lave en bytte pakke-kalender til efteråret. Hvor vi skulle bytte 24 forskellige pakker, så vi hver især fik en unik julekalender. Det glæder jeg mig rigtig meget til.
Hvis du vil se andres brud på bogstavet B, så se her.

onsdag den 21. april 2010

ABC leg i ord og billeder

4523786846_4250cdfd2c_m[1]_thumb[2]
For 3 gange starter Petunia denne leg op. Der er et nyt bogstav hver uge. Det er første gang jeg deltager og jeg krydser finger for at jeg kommer med hele vejen.
Vi starter med A, og for mig kan det stå for anemoner.
Anemone
Anemoner er de første blomster som man møder i skoven efter en vinter. De er bare så skønne at se på. Der kan være ganske små pletter med anemoner. Men de kan også dække et kæmpe areal. Der er anemoner frem til at træerne spinger ud med blade. Så er der ikke lys nok til anemonerne mere. Men en meget smuk og meget enkel blomst.

fredag den 16. april 2010

Rasmilla´s design

Jeg har været så heldig at jeg har teststrikket Rasmila´s 2 sidste modeller. Der er en model til store piger og en til små piger. Det er super dejligt at Sanne tænker på strik til alle strørrelse.

Den første som jeg har strikket er denne

001

Fiona til voksne. Dette er en størrelse L og vejer lige omkring 200g. Den er strikket i Rasmilla´s nye luksusgarn som er 70% ren ny uld og 30% silke. Det virker lidt hårdt i det, men efter vask er det super blødt og lækkert.

Farven den er strikket i er brombær og kontrast farven er lavet af Rasmilla´s yndlingsgarn som er 55% lammeuld og 45% bomuld. Kontrast farven er nr. 12 i farvekortet.

 

Dernæst fik jeg lov at teststrikke en rigtig sød pigekjole og lyder navnet Marie.

001 005

Jeg har strikket den største størrelse 6/8 år. Den vejer lige omkring 135 g, Den er igen strikket af luksusgarnet fra Rasmilla, den er også brombær farvet. Jeg har brugt 5 kontrastfarver. Det er  Rasmilla´s yndlingsgarn som er brugt til det i følgende farver

-turkis, syrlig grøn, abrikos, coral og hindbær.

Den er bare så sød og sommerlig. Jeg har været heldig at finde en modtager af den, og hun blev bare så glad for den.

Det er en fornøjelse at strikke efter Rasmilla´s opskrifter. De er enkel og meget nemme at forstår. Så det er bare at hoppe ud i det, hvis du kunne tænke dig en af modellerne.

torsdag den 8. april 2010

Haruni

er et sjal som jeg har strikket i påsken. Jeg deltager i 10 shawls in 2010 på Ravelry. Så der skal strikkes nogen sjalet i løbet af året.

001 004

Det her er sjal nummer 2. Opskriften er gratis, på engelsk, men med diagram, så det er nemt at strikke. Jeg har lavet kanten anderledes end opskriften. Jeg har bare lukket af og blogget det. Jeg er ikke så meget for at hækle. Sjalet er strikket i 100% bomuld fra Katia og hedder Bombay. Garnet er lækkert at strikke med og super blødt efter vask.

fredag den 2. april 2010

En blandet landhandel

bliver dette indlæg. Men det kan ikke være anderledes, når det er et stykke tiden siden at jeg har lavet et indlæg.

Søndag den 21 marts 2010 var jeg til strik-in hos Line i Kirke-Hyllinge sammen med 12-14 andre søde damer. Det var hyggeligt som altid, og her er lidt billeder.

011 012 013 014

Det er også blevet til lidt strik, men ikke så meget som jeg gerne ville. Det er blevet lyst i vejret og så er der også andre ting som trækker.

Men jeg har strikket en cape til min niece. Mønsteret er fra drops og har nummer 112-33. Jeg har strikket den Chiri som er købt hos Butik Strik i Hillerød. Chiri er et meget lækkert garn som består af 23% silke + 55% babyalpaka + 22% alpaka. Det er superblødt og bare som mums.

Her er lidt billeder

005

Jeg har også prøvet at strikke sutsko som skulle filtes. Det gik også OK, men der skal øves lidt mere. Her er lidt billeder

006 011

Kan I alle have en god påske.

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...