lørdag den 23. august 2008

OL-projekt færdigt

Nu kan jeg melde at jeg er færdig med mit OL-strik.
Jeg har valgt at strikke en FLS til mig selv. Alle har sådan en, så det ville jeg også.
Garnet er købt af Bente B og er håndfarvet og 100% uld.


Jeg har strikket bærestykket glat i stedet for ret-riller. Jeg skulle lige se hvordan det så ud, det ser godt ud. Jeg har også valgt 5 knapper i stedet for 3. Jeg synes ikke det er pænt med for store knapper.
Jeg er tilfreds med resultatet og glæder mig til at bruge den til vinter. Farve-mæssigt passer den perfekt til et par cowboybusker.

onsdag den 13. august 2008

Hemlis 4 - sidste pakke

Jeg er jo med i en lille gaveleg - Hemlis 4 - hvor vi skal sende gaver til en hemmelig ven. Vi skal sende gaverne i juni, juli og august. Det vil sige at denne er den sidste jeg skal sende.

Jeg viser her hvad min hemlis skal have. En spændende bog og noget lækket strømpegarn med silke i, og nogen strømpepinde.


Med hensyn til min hemlis 4, så ved jeg ikke hvem det er, men jeg har kun modtaget en pakke indtil videre. Jeg venter spændt hver dag på min pakke for juli og august. Krydser finger for at de kommer frem.

Besked til min hemlis 4: Jeg kan ikke modtage post fra den 28. august og 3 uger frem på grund af ferie. Så hvis jeg skal have mine pakker inden ferien, så skal du til at skynde dig.

Jeg vil ikke deltage i denne slags mere - for et stykke tid - for det er surt ikke at modtage pakkerne som forventet. Jeg synes at når man tilmelder sig, så skal man gøre som reglerne siger. Eller det mindste, så kunne der sendes en mail om at pakken er forsinket.

Et lille surt opstød, men jeg kan ikke have sådan noget.

14/8 08
Idag har jeg modtaget en mail fra min hemlis 4, hun/han undskylder mange gange at der ikke har været sendt en mail til mig. Men nu er pakkerne på vej til mig. I kan tror at jeg glæder mig til at modtage dem, og se hvad der er i.
Tusind tak til min hemlis for mailen.

mandag den 11. august 2008

Angel Lace Shawl

Tænk, så blev endnu et sjal færdigt. Det er ikke underligt, som jeg nu har det med sjaler. Men det er det mest lækre og blødeste jeg har strikket indtil nu.

Det er Angel Lace Shawl som er designet af Evelyn A Clark. Mønsteret er meget nemt at strikke, ingen problemer der. Det har taget 5 dage at strikke det.

Garnet er et kapitel for sig selv.
Det er 50% silke og 50% alpakka. Spundet af Bente B og farvet af Kathe Lewis. Det er simpelhen så blødt og lækkert. Sjalet har næsten strikket sig selv. Selv efter vask er det lækkert blødt. Det vejer heller ingenting, farverne er bare så smukke. Jeg tror ikke jeg bliver færdig med at kigge på det sjal. Men det skal gives som gave, så jeg må nyde det så længe jeg kan.

Igår aftes da jeg skulle blokke sjalet, så troede Tor at han skulle være med. Han bruger madrassen til hverdag. Så da jeg kom med et rent betræk, så troede han at han skulle være med. Men han måtte nøjes med et hjørne.

onsdag den 6. august 2008

OL-strikning

Jeg har valgt at tilmelde mig OL-strikning her.

Jeg skal strikke en Februar Lady Sweater til mig selv. Jeg har købt noget lækket håndfarvet og håndspundet uldgarn af Bente B. Dette garn har jeg delt med min søster, så vi får en sweater hver. Men jeg skal kun nå at skrikke en under OL.

Ifølge reglerne må vi starte med at strikke, når der er åbningscermoni på fredag. Jeg vinder garnet op inden fredag, så jeg er klar.

Sjal medf forskellige hulmønstre

Så er der igen strikket et sjal. Jeg elsker simpelhen at strikke sjaler, det er meget beroligenden. Det ene sjal er mere smuk end det andet. Men jeg elsker også at strikke lace, så det er nok grunden til at jeg er er en stor fan af sjaler.

Opskriften til dette sjal er fra Drops og har nr. 105-3. Jeg har længe ønsket at strikke dette sjal, da jeg synes det er meget smukt.

Men jeg havde desværre ikke garn nok til hele opskriften, så der mangler en hel mønsterbort. Men det er der jo ingen der kan se.


Sjalet er strikket i alpacca fra Strikkeboden, og er super blødt at have på. Men det var ikke så godt at strikke med, da garnet gerne ville splitte ad. Men det er lykkes at få et pænt stor sjal ud af det, og jeg er ganske tilfreds.

mandag den 4. august 2008

Lykkearmbånd med sorte lykkedyr

Da jeg laver smykker som jeg sælger, vil jeg lige vise hvad der lige er kommet ind ad døren.
Disse kinesiske lykkedyr der er sorte. De er håndmalet med hvidt og guld. De er af porcelæn.
I mellem hvert lykkedyr er der sat en rondel med swarovski-krystal i. Endvidere er der også en kugle med swarovski - krystal i. Perlerne er trukket på en tyk armbåndselastik.

Et meget smukt armbånd, så både kan bruges af mænd og kvinder.
Rondellerne og kuglen kan udskiftes til sølv i stedet for.

Jeg sælger disse armbånd for kr. 325 pr. stk.
Så hvis du har lyst til et anderledes lykkearmbånd, så skriv til meretesalg@gmail.com

søndag den 3. august 2008

Kildemarked i Tisvilde

I går var jeg til Kildemarked i Tisvilde.
Det er 8. gang i træk at der er Kildemarked. Det er en meget gammel traidtion, at der bliver afholdt kildemarked. Der har været en pause i perioden omkring 1920 - 2000.
Kildemarked opstod oprindeligt i forbindelse med pilgrimsvandringerne til Kilderne ogHelenes Grav, som er ved Tisvilde. Igennem 800 år har man troet på stedets helbredende virkning.
I gennem tiderne har der været mange kendte forbi disse kilder, blandt andet Christian den 4.

Kildemarked bliver afholdt neden for Sandflugtsmonumentet:

Dette monument er bygget i 1738 af J.D. Gercken.
Det er til minde om det store stykke arbejde der er gjort i tidernes morgen for at stoppen sandflugten i området.
Frem til 1730 var området - i dag Tisvilde Hegn - en stor sandørken. I tiden efter 1730 blev det gjort et stort stykke arbejde for at stoppe sandflugten. Dette blev gjort med et hårdt og slidsomt arbejde med at beplante området. Når man ser på området idag, er det ikke til at forstå. Men det er godt at der findes et sådan monument, så man kan mindes de som udførte dette kæmpe arbejde.

Men tilbage til nutidens Kildemarked.
Jeg har aldrig før besøgt det, men blev glædeligt overrasket. Der er tale om et maked hvor det udelukkende er kunsthåndværk som sælges. Og der var alt, lige fra træting, smykke, garn o.s.v
Her er lidt stemningsbilleder.


Der var også et sted hvor der var rollespil på programmet for børnene. Her var folk udklældt som ridder og der var bygget en landby op. Det er rollespilleforeningen Hamillmark, som har opstillet landsbyen Ravnsdal.
I landsbyen var der mulighed for at skyde med bue og pil, at sy en pung af filt, deltage i turninger eller prøve at lave mad over båd. Der var en rigtig god stemning i landsbyen, og det var hyggeligt at være der.

Min niece fik lave en pung af filt. Den skulle selvfølgelig være rød.

Peacock vest/kjole

Sikke et pragtfuld vejr vi har haft de sidste par dage. Jeg nyder rigtigt at der er kommet lidt mere varme i luften og det snart er tid til ...